Skip to main content Skip to footer

Karosseri- og lakkskader

Sikre bilskade-reparasjoner


Vi tar vare på bilen din

Reparasjoner utføres etter konseptet "Sikre bilskadereparasjoner" for å sikre at bilen er like sikker etter en skadereparasjon som når den rullet ut av fabrikken.

Det har vært en voldsom utvikling de siste årene fra bilfabrikkenes side. I dagens høyteknologiske biler kan det være 10 forskjellige stålkvaliteter i kombinasjon med aluminium og kompositter i et og samme karosseri.

Dette krever at personellet som utfører jobben er kurset innenfor de forskjellige bilmerkene. Videre må en ha tilgang til, og benytte fabrikkens tekniske spesifikasjoner som beskriver hvordan reparasjonen skal utføres. De forskjellige materialene må behandles på ulike måter som sveising med programbare sveiseapparater som tilpasses bilmodellens forskjellige metallkvaliteter. Videre benyttes det i stor grad klinking og liming. 

Billakkering

Med dagens billakk og det utvalget av farger og spesielle effekter som finnes stilles det stadig større krav til utstyr og de som utfører lakkeringsjobben. Videre stiller dagens krav til stadig lavere løsemiddelinnhold i lakken helt andre krav til luftkvalitet i lakkboksen enn tidligere for å oppnå riktig kvalitet.

For å få optimalt resultat stilles det krav til 50% luftfuktighet i lakkboksen. Noe som bare er mulig å oppnå med utstyr for å justere luftfuktigheten. Og da spesielt i vinterhalvåret. Hvis ikke dette er på plass blir herdeprosess feil og sjanser for nupper, støvkorn og mattere lakk øker betraktelig.

Vi har utstyret som er optimalt og fagfolka våre er til enhver tid oppdatert slik at lakkeringsprosessen skal bli gjennomført etter bilprodusenten og lakkleverandørenes anvisning.

Når bilen er nylakkert  

Når bilen er nylakkert trenger den noe tid for å herde helt. Vi anbefaler følgende forholdsregler de 4 første ukene:

  • Unngå å benytte automatisk vaskemaskin de første 4 ukene. I samme periode bør bilen bare vaskes i rent lunkent vann uten vaskemiddel.
  • Unngå at presenning eller plast ligge direkte på lakken over lengre perioder.
  • Polering eller annen lakkbehandling bør unngås de første 4 ukene etter at bilen er lakkert. Poler aldri bilen i direkte sollys.
  • Vask bilen jamnlig. Det er viktig å fjerne veisalt, løvfall, fugleekskrementer, insekter og lignende.
  • Ikke fest magnetskilt, emblemer og lignende på fersk lakk.
  • Utsett ikke lakken for bensinsøl, sterke løsemidler og lignende.

Vi jobber tett opp mot bilforhandlere og produsenter for å hente korrekt informasjon for hver enkelt bilmodell.

Send oss en forespørsel og vi kontakter deg

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av nettstedet. Du kan fortsette å bruke dette nettstedet som vanlig hvis du godtar dette.

Les mer om personvern og cookies